Handlekurv
Meny

Hvor mye bør man gi i bryllupsgave - 4 enkle retningslinjer for alle bryllup

Når det kommer til sans og etikette rundt bryllup er det ingen konkrete regler for hvor mye du bør bruke på en bryllupsgave, men det er selvfølgelig noen enkle og logiske retningslinjer å følge.

Å gå i bryllup er gøy! Men det er ofte noen spørsmålstegn som dukker opp, f.eks. hvor mye man forventes å bruke på en bryllupsgave. Selv om det ikke finnes konkrete regler, er det rimelig å tilpasse summen etter f.eks. hvor nær du er brudeparet, eller hvor dyrt bryllupet er. En amerikansk undersøkelse har vist de vanligste forbruksvanene for bryllupsgaver som vi lister nedenfor.

Hvor mye bør man gi i bryllupsgave?

 

  • Til en bekjent eller overfladisk venn: 400-500 kr
  • Til en kollega: 500-600 kr
  • Til en nær venn: 1000-1500 kr
  • Til familie eller søsken: 1500 kr+


Men som sagt, denne er ikke hugget i stein og finner du en perfekt gave som ikke akkurat matcher denne spiller det selvfølgelig ingen rolle. Kanskje passer det til og med med flere mindre gaver som utfyller hverandre?

Bryllupsgave 500 kr

En annen tommelfingerregel er heller ikke å ha med for mye når det kommer til bryllupsgaven da det kan føles feil for mottakerne. Du kan også huske på hvor mye brudeparet brukte på en bryllupsgave til deg og dine hvis dere var gift før.

Bryllupsgave 1000 kr

Hva skal man gravere på en personlig bryllupsgave da? De åpenbare forslagene er brudeparets navn og datoen for bryllupet. Men du kan selvsagt være mer kreativ enn det hvis det er en passende tekst eller noe annet som ville bety noe ekstra for vennene dine.

Bryllupsgave 1500 kr

For noen er det berettiget å bruke over 2000 kr på en bryllupsgave, f.eks. for foreldre hvis barn skal gifte seg eller svært nære venner. Da tenker vi at en av disse eksklusive gavene med din egen gravering ville vært perfekt. En elegant champagnesabel i kombinasjon med en champagneflaske som brudeparet får sablere i bryllupsfesten er et spesielt morsomt og festlig innslag.

Bryllupsgave 2000 kr+

Ønsker du enda flere tips om masse fine bryllupsgaver som kan graveres med graveringsteksten din som du velger selv, klikk deg videre til vår kategori bryllupsgave. Uansett hva du velger har vi gratis frakt og graverer og leverer pent og enkelt.

Innlogging
Create an account
Reset password

10% RABATT PÅ DIN FØRSTE ORDRE

Abonner på vår mailingliste og motta en 10% rabattkode til din e-post.