Handlekurv
Meny

Sableringsesongen begynner nå!

Litt mat og drikke handler like mye om presentasjon, servering og alt annet «rundt» som smak og kvalitet. Champagne er definitivt en slik drink, hvor ritualene rundt skjenking er minst like viktige som selve skummet. Skummet, smellet ved flaskeåpningen og de flygende korkene som går av som fyrverkeri er tross alt halve moroa, og for de champagneelskere som virkelig ønsker å gjøre serveringen ekstra festlig, finnes det også en alternativ metode for flaskeåpning – noe som garantert vil heve stemningen og skape glade minner.

Det som her menes er selvsagt sablering, å slå av champagnekorken med sableringsabel. Det kan høres dramatisk ut å åpne flasken med et sverd, og det er akkurat det det er! Men med tanke på at champagne, som nevnt ovenfor, allerede er så assosiert med festlige og høytidelige serveringsprosedyrer og "riter", er det sjelden noen som klager.

Snarere motsatt. En festvert eller servitør, servitør eller sommelier som sabler champagnen kan stole på heiende gjester, blide fjes og en munter stemning. Det er et velprøvd triks som har gått hjem i hundrevis av år; en tidløs oppskrift på suksess!

Rimelige champagnesabler

Nøyaktig hvor lenge champagne har blitt sableret er uklart, men de fleste er enige om at skikken kan spores tilbake til tidlig på 1800-tallets Napoleonskrig. Ordet "sablering" antas å være avledet fra det franske "sabre", som betyr "sabel". Den rådende teorien er at det var den verdenskjente keiser Napoleons kavalerister som begynte å sabre, og med sverdene åpnet champagneflasker når de skulle feire seier i felten eller søke trøst i tilfelle tap.

En annen, men ikke like utbredt teori, er at de ridende russiske kosakkene - selv disse var alltid bevæpnet med sverd eller sabler - startet tradisjonen med sablering. Uavhengig av de eksakte omstendighetene rundt hvordan skikken oppsto, er de fleste enige om at opprinnelsen er militær og at tradisjonen kan dateres til de første tiårene av 1800-tallet.

 

Hvordan sablerer du da?

 

Til å begynne med fjernes folien rundt korken og halsen, slik at sabelen kan være fritt fri og bevegelsen kan fullføres. Grimen som holder korken på plass blir stående slik at flaskeproppen ikke går gjennom luften på "vanlig" måte. Sabelen legges så på plass på flaskekroppen, og den litt butte baksiden av sverdet – ikke kanten – rettes mot korken. Så kommer selve hakketrinnet, og her er det viktig å huske på at korken eller den falske halsen ikke skal kuttes av som om den var giljotinert – i stedet er målet en feiende, utskjærende bevegelse langs hele flaskehalsen og korken.

Hvis dette gjøres riktig, vil fysikkens lover gjøre jobben og suksess vil snart bli et faktum. Det er viktig å huske på å ikke stå vendt mot gjester eller festdeltakere, å rette flasken bort fra seg selv og å vikle et håndkle rundt bunnen av flasken. Det er uunngåelig at flasker noen ganger krasjer, uansett hvor erfaren personen som sablerer måtte være, så det er greit å beskytte hånden som holder flasken opp mot eventuelle skår og splinter.

Eksklusive sableringsabler

Get Personal har et stort utvalg av sableringsabler for de som ønsker å gjøre sine festligheter og arrangementer helt uforglemmelige. Vårt utvalg omfatter flere ulike modeller i varierende materialer, lengder og farger og passer både erfarne og nybegynnere.

Flere modeller leveres i elegante esker, som kan fungere som en fancy gaveeske eller som en stilig oppbevaringsboks mellom sableringsanledningene. I andre tilfeller følger det med spesielle stativer som sabelen kan plasseres på – et klassisk ornament som utstråler tidløs stil. En annen variant er å henge sabelen på veggen. På denne måten har du den alltid like for hånden når det kommer til servering av champagne, samtidig som du gir rommet en vakker dekorasjon.

Alle sablene i vårt sortiment kan selvsagt brukes til sabre. Dette gjør dem ikke bare til perfekte gaver - hvorfor ikke pynte bladet med en personlig frase eller hilsen? - men også til høyst personlige og helt unike eiendeler. La oss gravere navnet ditt, initialene dine eller mottoet eller dialekten din. Du velger selv skrifttype og skriftstørrelse. Skal du kjøpe champagnesabel har du kommet til rett sted, velg en modell du liker og bestill i dag. Klikk her for å se alle våre modeller av sableringsabler.

Innlogging
Create an account
Reset password

10% RABATT PÅ DIN FØRSTE ORDRE

Abonner på vår mailingliste og motta en 10% rabattkode til din e-post.