Handlekurv
Meny

Sablere champagne som en proff - 6 enkle triks for en vellykket sablering

Det er faktisk ganske enkelt å sablere champagneflasker. Gjør festen til live med sablering, våre 6 enkle triks nedenfor vil umiddelbart gjøre deg til en proff!

  1. 1. Champagneflasken må være godt avkjølt. Dette er viktig da risikoen for en mislykket sablering er betydelig større med en lunken flaske.

  2. 2. Fjern folien fra halsen på flasken. La grimen stå inntil videre.

  3. 3. Finn sømmen på flasken. En vanlig champagneflaske har to sømmer som går fra bunn til topp. Slaget vil bli laget langs en av sømmene.

  4. 4. Hold flasken i den ene hånden og sabelen i den andre. Flasken skal holdes slik at den peker oppover i en vinkel på ca. 45 grader. Start med å øve på slaget, dra forsiktig sabelbladet langs sømmen på flasken, fra bunnen og opp mot korken, for å få den rette følelsen. Det avgjørende slaget gjøres i en lignende bevegelse, bladet trekkes langs flaskehalsen og treffer korkens søm, men raskere og mer fast.

  5. 5. Fjern grimen og gjør deg klar til å sablere flasken. Slå i henhold til instruksjonene i forrige trinn, fast, men ikke voldsomt eller for hardt. Slå et rett skudd, eller "slå gjennom slaget" som du ville sagt i golf. Avhengig av flaske og tidligere erfaring kan det ta noen slag før du lykkes med sableringen. Etter et mislykket forsøk, slå det samme igjen til sableringen er vellykket.

  6. 6. Suksess! Nå er korken/flaskehalsen sablet, vær klar med champagneglassene!

MERK 1: Sabelsnittet på flasken vil være veldig skarpt, pass på fingre og hender og ikke drikk direkte fra flasken.

MERK 2: Vær oppmerksom på hvor du sikter flasken, sabelglasstoppen/hetten kan fly 5-10 meter. Dersom du sablerer innendørs anbefaler vi at du knytter en liten snor mellom sabelen og flaskekorken slik at vegger, dører, personer eller annet ikke blir skadet.


Hva slags sabel bør du bruke?


Hvilken type sabel som skal brukes er mest en smakssak da alle forskjellige typer og størrelser sabel fungerer like godt til formålet, men du kan gjøre sabelen ekstra morsom med en personlig gravert champagnesabel. Vi har champagnesabler av høy kvalitet i alle prisklasser, en perfekt gave til alle festlige begivenheter.

Favoritter

Hvilken modell av sabel foretrekker du? Du kan se alle våre modeller under kategorien champagnesabel. Gå deretter til en sabels produktside for å se hvilke graveringsalternativer som er tilgjengelige for den aktuelle sabelen. Vi har også mange fine champagneglass med gravering til servering. Vi graverer raskt, enkelt og pent og har i tillegg gratis frakt!

Innlogging
Create an account
Reset password

10% RABATT PÅ DIN FØRSTE ORDRE

Abonner på vår mailingliste og motta en 10% rabattkode til din e-post.